In totaal werden 36 bundels ingestuurd van dichters die hun bundel gepubliceerd hadden na 16 februari 2013 en die op 15 augustus 2015 nog geen 44 jaar waren. De genomineerde dichters kwamen van de volgende uitgeverijen: Wereldbibliotheek, Van Oorschot, Nieuw Amsterdam / het balanseer, Marmer en Querido. Bij Tzum kwam een anonieme mail binnen dat De Bezige Bij en De Arbeiderspers vergeten waren dichtbundels in te sturen. Aangezien er online geen groslijst te vinden is, vroegen we aan Leen van Dijck, voorzitter van het Pernathfonds of onze anonieme zegsman gelijk heeft. Zij antwoordde:

Op uw vraag kan ik helaas niet antwoorden: zoals gebruikelijk wordt over het verloop van een prijskamp door de organisatie niet gecommuniceerd.

Met dank voor uw begrip en

Met vriendelijke groet,

Weet iemand meer?