Vandaag maakte jurylid Jean-Pierre Geelen in de Volkskrant de nominaties voor de Jan Wolkers Prijs bekend. Genomineerd zijn:

Fotogids Larvenhuidjes van Libellen – Christophe Brochard & Ewoud van der Ploeg
Wildernis, woongebied en wingewest – Louwrens Haquebord
De Italiaanse chauffeuse – Hans Dorrestijn
Basisgids grassen – Arie van den Bremer    
Niet zonder elkaar – Louis Schoonhoven e.a.

De Jan Wolkers Prijs voor ‘het beste natuurboek’ is een initiatief van Vroege vogels, WNF en de Volkskrant. 18 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt in Vroege vogels. De jury bestaat uit Karina Wolkers, Johan van de Gronden (directeur Wereld Natuur Fonds), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Joost Huijsing (Vroege Vogels). De Jan Wolkers Prijs wordt voor de derde keer uitgereikt. De eerste winnaar in 2013 was Simon van der Geest met Spinder, in 2014 won Remco Daalder met zijn boek De gierzwaluw.

Lees hier over de kanshebbers.

wolkers achtertuin