In 2016 is het Kinderboekenweekgeschenk van de hand van Dolf Verroen. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Floor Rieder. Het thema is Opa en oma, motto Voor altijd jong!.

Dolf Verroen (Uitgeverij Leopold) schreef al jong zijn eerste boek dat later werd uitgegeven als Paarden, van die enge grote. Vanaf 1973 schreef hij nog uitsluitend voor kinderen. Hij won drie Zilveren Griffels: met De kat in de gordijnen (1979), Hoe weet jij dat nou? (1981) en Een leeuw met lange tanden (1987). Verder is hij bekend van onder meer De verschrikkelijke schoolmeester, De prins op het witte paard en De prinses en de paradijstuin en andere prachtige prinsessenverhalen, die hij maakte met Thé Tjong-Khing.

Floor Rieder (Uitgeverij Gottmer) is een Nederlandse illustrator en werkt o.a. voor Het Parool, De Groene Amsterdammer en tijdschrift Flow. Rieder volgde de opleiding tot illustrator aan kunstacademie ArtEZ te Zwolle. Met haar illustraties en omslagen werd zij de afgelopen jaren meerdere malen genomineerd voor verschillende prijzen in binnen- en buitenland. Momenteel werkt ze aan een prentenboek met Daan Remmerts de Vries.