NRC Handelsblad (€) brengt vandaag het nieuws naar buiten dat al een tijdje rondzingt: Judith Herzberg stapt uit comité van aanbeveling van het Verzetsmuseum omdat koning Willem-Alexander de tentoonstelling Geen nummers maar namen heeft geopend. ‘Ik begrijp niet goed hoe hij het lef had deze tentoonstelling in het Verzetsmuseum te openen,’ schrijft de dichteres die een directe link legt met de hoeveelheid mensen die verdwenen is tijdens het Videla-regime.

In de door NRC Handelsblad gepubliceerde brief aan het bestuur snapt Herzberg niet dat de koning geen parallellen zag en ze snapt ook niet dat het bestuur juist hem heeft gevraagd om de tentoonstelling te openen. Als laatste daad voordat ze afscheid neemt doet Herzberg het bestuur nog een idee aan de hand: een tentoonstelling organiseren over de Argentijnse dictatuur en het verzet ertegen.