Rian Visser had vorig jaar een lumineus idee om kinderen aan het poëzielezen te krijgen: een raadgedicht. Nu, in de gedichtenweek, is het raadgedicht ook voor ouderen een plezierige verslaving. Het werkt heel eenvoudig: op de site Raadgedicht verschijnt een gedicht waarin één woord is ‘afgeplakt’. De lezer wordt uitgedaagd op grond van de rest het gedicht dat woord in te vullen.

Na een paar dagen verschijnen ook de oplossingen met het woord dat de dichter zelf heeft gekozen. Niet altijd het meest voor de hand liggende woord zoals blijkt uit de woordwolken met oplossingen (zie voorbeeld hierboven). Zo werd bij het raadgedicht Buurmeisje van Jaap Robben het woord ‘keertje’ vaker gesuggereerd als antwoord dan ‘uurtje’, het woord dat Robben zelf gekozen had.

In deze Poëzieweek doen mee:

28/1 Saskia Stehouwer

29/1 Karel Eykman

30/1 Remco Ekkers

31/1 Chrétien Breukers

1/2 Karel Eykman

2/2 Tsead Bruinja

3/2 Joke van Leeuwen

4/2 F. Starik

5/2 Abdelkader Benali

6/2 Ruth Lasters