Het jaarlijkse literaire festival City2cities heet voortaan International Literature Festival Utrecht (ILFU). Behalve de naam verandert ook de opzet. Was bij City2cities de programmering sterk verbonden met twee ’themasteden’, het ILFU-programma bestaat uit ‘een top selectie van schrijvers uit binnen- en buitenland’. Volgens Festivaldirecteur Michaël Stoker betekent dat niet per se dat het ILFU een afspiegeling van de bestsellerlijsten zal worden. ‘Het betekent wel dat we over de hele wereld zoeken naar werken, in het bijzonder romans, met impact; boeken die een hoofdrol spelen op het literaire wereldtoneel.’ Daarnaast is er ook aandacht voor literatuur uit een regio of stad die vanwege politieke of economische redenen in de belangstelling staat.

De kaartverkoop voor het festival (21-23 april) start 15 februari 2016.