Ivo Victoria stapt over naar uitgeverij Lebowski. Dat is vandaag bekendgemaakt.De uitgever ‘verzekerde zich van het gehele oeuvre van Ivo Victoria.’ Naast het eerdere werk van Victoria gaat het ook om een nieuwe verhalenbundel, een essaybundel en een roman die begin 2017 moet verschijnen. Victoria:

Ik ben heel blij met deze overstap. De aanpak van uitgever Oscar van Gelderen en Lebowski spreekt mij zeer aan, en met Jasper Henderson werkte ik het voorbije anderhalf jaar al intensief samen, zeer tot mijn genoegen. Kortom: dit voelt als thuis komen, nu al!

Victoria debuteerde in 2009 met Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won. In 2011 verscheen Gelukkig zijn we machteloos (shortlist Libris Literatuur Prijs). Victoria stapte in 2012 over van Anthos naar De Bezige Bij Antwerpen waar in in 2014 Dieven van vuur verscheen.

(Afbeelding: screenshot youtube)

0