Vanaf vandaag bestaat er een nieuw online museum voor literatuur: Literatuurmuseum.nl. Literatuurmuseum is een website die volgens het persbericht de ‘literaire schatten van het Letterkundig Museum‘ onder de aandacht brengt door verhalen van hedendaagse schrijvers en digitale presentaties.

De verhalen die nu op de site staan (de website is nog in ontwikkeling) gaan over Charlotte Mutsaers, Remco Campert, J. Slauerhoff, Fritzi Harmsen van Beek en Willem Frederik Hermans. Van Hermans zijn bijvoorbeeld vierhonderd foto’s te zien die hij maakte in Noorwegen. De foto’s bieden een ‘fascinerend inzicht in het ontstaan van Nooit meer slapen.’

Ook staan er verhalen van Hanna Bervoets, Philip Huff, Ernest van der Kwast en Christiaan Weijts over een verrassend document of voorwerp uit de collectie van het museum op de site. Vanaf 8 februari kan je Alma Mathijsen, Bregje Hofstede, Thomas Heerma van Voss en Walter van den Berg vier weken volgen bij het schrijven van een verhaal.

Literatuurmuseum.nl is een website van het Letterkundig Museum, ontwikkeld in samenwerking met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW).