Erik Nieuwenhuis meldt uit Amsterdam dat er kaas en worst was, dat er drie vrouwen waren, maar dat het gezang ontbrak. Niettemin bestond er genoeg reden om dit bescheiden feestje te vieren, want Ben, de derde roman van Erik Nieuwenhuis is uit. Nieuwenhuis werd geïnspireerd door het Human Brain Project en vraagt zich binnen deze roman af wat er gebeurt als de mens voor altijd blijft leven.

De achterflap:

Het belooft de eerste mooie dag van het jaar te worden, wanneer Ben wordt getroffen door een even tragisch als ironisch noodlot, met de dood tot gevolg. Zijn vrouw en dochter rouwen, tot een neurochirurg contact met hen opneemt met de mededeling dat Ben niet zo dood is als zij denken. In het diepste geheim heeft de chirurg een kopie gemaakt van Bens brein en wat niemand ook maar had kunnen vermoeden is tóch gebeurd: Ben leeft verder als digitaal bewustzijn.

presentatie ben 02

presentatie ben
Uit handen van Arend Hosman ontvangt Erik Nieuwenhuis (rechts) het eerste exemplaar.

Op Passionate Platform is een voorpublicatie van Ben te lezen.