In het Vlaamse weekblad Humo beweert recensent ‘mke’ (wie? wie?) dat schrijfster Niña Weijers een overstap heeft gemaakt naar Das Mag Uitgevers. De recensent doet zijn uitspraak in zijn recensie over de roman Het smelt, geschreven door het nieuwe literaire wonderkind Lize Spit.

Maar liefst zes uitgeverijen zagen wel brood in Het smelt. Spit koos uiteindelijk voor Das Mag, de uitgeverij van Das Magazin, die tot stand kwam dankzij crowdfunding en met schrijvers als Maartje Wortel en Gouden Uil-laureaat Niña Weijers toont dat ze een neus heeft voor fris, jong talent. Al is het instantsucces van Het smelt ook voor de uitgeverij ongezien.

Is het een vergissing van de recensent of brengt Humo hier terloops een scoop? Volgens Das Mag Uitgevers het eerste. Op de Facebook-pagina van de uitgeverij werd de overstap meteen ontkend:

Schermafbeelding 2016-02-11 om 11.09.11