In Lat, alweer het negende deel van de autobiografische reeks fotostrips die Ype Driessen over zijn eigen leven maakt, is de rode draad de afwezigheid van vriendje Nico die een paar maanden in Duitsland gaat studeren. Zijlijnen: Ype gaat met zus op vakantie naar Loch Ness en Ype wordt vegetariër.

Maar los van al die levenslijnen is de comeback van de losstaande uiterst melige strip. Ik kan althans erg genieten van de aflevering ‘Stop‘ waarin huisgenoot Aaron een glas rode wijn ingeschonken krijgt en zo lang het word ‘stop’ rekt dat het glas tot de rand toe vol is.

foto stop

Omdat Ype in diverse media verschijnt (de lokale krant Het Parool, maar ook in Onze Taal en Gay & Night) denk je soms dat het gewoon is dat zo’n fotostrip in zo’n hoge frequentie verschijnt. Dat is echter niet gewoon, maar zeer uniek en als fan van zijn strips raden we dan ook aan om dit deel en alle voorgaande delen aan te schaffen.

(CP)