Niet bij De Arbeiderspers, maar bij Magonia, de uitgeverij van levenspartner Lex Jansen, komt het boek Goed volk van Arthur Japin uit. Om de lancering van het boek te vieren deelt Japin het boek uit aan 75 treinreizigers.

Uit het persbericht:

Houd de facebookpagina van NS in de gaten, want daar krijgen de 75 grootste fans van Japin te horen in welke trein ze zich hiervoor op zondag 24 april kunnen melden. Ze krijgen de eerste gesigneerde exemplaren uitgereikt en wonen onderweg Japins lezing bij over de mooiste reisverhalen die hij optekende.

Goed volk

Mensen die hun eigen weg gaan, Arthur Japin, één van de bekendste Nederlandse schrijvers, voert ze niet alleen op in zijn romans, ook in het dagelijks leven kruisen ze zijn pad. In ‘Goed volk’ is daarvan een bonte verzameling bijeengebracht. Hier figureren vorsten en zwervers, politici en koninginnen van de nacht, maar ook schrijvers als Alberto Moravia of Colm Tóibín. Zelfs de moeder van Poetin. In 28 korte reisverhalen en notities van over de hele wereld en door de jaren heen schetst Japin zijn ontmoetingen met enkelingen die hun eenzaamheid tot schitterend gebrek maakten. ‘Goed volk’ verschijnt bij uitgeverij Magonia.