Een klein leven van Hanya Yanagihara is zojuist verkozen tot Boek van de Maand. De roman is net deze maand vertaald en uitgegeven bij Nieuw Amsterdam. Het boekenpanel was niet eerder zo unaniem over haar keuze. Ze kwam dan ook superlatieven te kort (‘briljant’, ‘magisch’, ‘meesterlijk’, ‘verwoestend’). Het panel noemde de roman zelfs het Boek van het Jaar.

De roman van Yanagihara verscheen vorig jaar in Amerika en werd de afgelopen maanden al diverse keren genomineerd voor verschillende literaire prijzen (zie hier, hier, hier en hier).

De andere boeken die werden getipt door het panel waren Menthol van Frank Krake, Schittering van Margaret Mazzantini en De zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsai hield van Peter Verhelst.

Het was de laatste keer dat dit panel in actie kwam; volgend seizoen presenteert de talkshow een nieuw panel.