James Hannaham heeft met Delicious Foods de Pen/Faulkner Award 2016 gewonnen. Ook genomineerd voor de prijs waren Julie Iromuanya met Mr. and Mrs. Doctor, Viet Thanh Nguyen met The Sympathizer, Elizabeth Tallent met Mendocino Fire en Luis Alberto Urrea met The Water Museum.

De roman van Hannaham is volgens de jury ‘a sweeping American tale of race and exploitation, a darkly comedic thriller, and an intimate portrayal of a troubled mother and her damaged son.(…) Hannaham is unafraid of the complex and the horrible, and yet his novel shines in its intimate details.’ Volgens een recensie in The Washington Post is de roman vooral zo overtuigend en ‘bedwelmend’ doordat delen van het verhaal verteld worden door ’the disembodied voice of crack cocaine itself.’

De Pen/Faulkner Award bekroont de beste Amerikaanse fictie van het afgelopen jaar. Aan de prijs is een bedrag van 15.000 dollar verbonden. De jury bestond uit Abby Frucht, Molly McCloskey en Sergio Troncoso. In het najaar verschijnt de Nederlandse vertaling van Delicious Foods bij Querido.