gijp van egmondDe wereld volgens Gijp is het vervolgboek op Gijp, het succesboek van Michel van Egmond waar meer dan 360.000 exemplaren zijn verkocht. De nieuwe uitgeverij Voetbal Inside (onderdeel van de Overamstel-groep) kondigt nu de sequel aan met een wervende tekst van de ex-voetballer: ‘Boekie maken? Tuurlijk man. Altijd goed.’

In De wereld volgens Gijp trekt het tweetal het land in voor een rondgang langs personen die belangrijk zijn in het merkwaardige leven van mediafenomeen Van der Gijp. Het resultaat is een bij vlagen hilarische roadtrip die een uniek inzicht geeft in de wondere wereld van Nederlands populairste voetbalanalist, met hoofdrollen voor iconen als Ruud Gullit en Willem van Hanegem.

Of het drama dat onlangs plaatsvond in het leven van Van der Gijp in dit boek wordt meegenomen is onduidelijk.

Op de voorkant van De wereld volgens Gijp staat nu niet alleen de analist, maar ook de schrijver van het boek. Die met dit boek en met Kieft de NS Publieksprijs won.