De Abou Jahjah-rel (zie hier, hier, hier en hier) ettert maar door. Nog steeds is er geen duidelijkheid wat Marcel Möring, Leon de Winter en Jessica Durlacher gaan doen. Gaan ze De Bezige Bij verlaten en stappen ze bijvoorbeeld over naar hun oude uitgever Robbert Ammerlaan (oprichter van Hollands Diep). Of blijven ze?

Ook de schrijversverenigingvergadering van de uitgeverij heeft nog geen duidelijkheid opgeleverd. Durlacher bleef na de vergadering erg vaag:

Ik ben niet van mening veranderd, maar het is fijn om te merken dat er begrip is voor elkaars gedachten. We hebben gediscussieerd over de vraag wie je wel uitgeeft en wie niet, en of schrijvers daar iets mee te maken hebben.

De Bezige Bij gaat in ieder geval door met de boekuitgave van Abou Jahjah. Inmiddels vraagt schrijfster Charlotte Mutsaers zich op Facebook ook af wat er gaat gebeuren. De drie schrijvers hadden toch beloofd de uitgeverij te verlaten als de uitgeverij doorging met de uitgave?

Schermafbeelding 2016-05-11 om 10.55.22