Theodor Holman liet vorige week in Het Parool al een fel protest horen:

Jahjah: Hirsi Ali dient opgesloten te worden en haar mond te houden!’

Geert Lubberhuizen, oprichter Bezige Bij, zat in het verzet, samen met leden van de Paroolgroep. Ze hielpen Joodse kinderen de oorlog door. Drukte de Moffenspiegel en de Jappenspiegel. En nu dus Abou Jahjah die zei dat Palestina ‘from the river to the sea’ moest zijn. Subtekst: Israël vernietigen.

GeenStijl ging daar gisteren op de gebruikelijke subtiele manier overheen. ‘Wanneer het geschrift van de Arabische Ligakoek uitkomt is nog niet bekend. Wat we wel weten, is wat hij in het verleden allemaal voor rabiaat gestoorde shit gezegd heeft.’

Aanleiding is het Facebookbericht eind januari van Katrijn van Hauwermeiren waarbij een foto is afgedrukt waarop Abou Jahjah net een contract voor een boek ondertekend heeft. De champagne staat klaar.

abou jahjah bij de bij 01

Opmerkelijk is de reactie van Prometheus-publiciteitsbaas Ronit Palache, die haar ex-collega bekritiseert:

abou jahjah bij de bij 02

Het gaat zelfs om een contract voor twee boeken blijkt uit een tweet van de blije auteur:

En die zo reageert op Holman:

Bij-bestsellerauteur Leon de Winter zegt:

Frits Barend heeft zo zijn eigen herinneringen:

En Jamal Ouariachi herinnert zich weer wat anders:

abou jahjah bij de bij 04

Tot slot een filmpje uit 2014 waarin hij Wilders aanraadt om te vluchten, bijvoorbeeld naar die ‘racistische staat Israël’.