Nog meer overname nieuws: Alexander Reeuwijk stapt op bij Atlas Contact en heeft onderdak gevonden bij Athenaeum-Polak & Van Gennep. De uitgeverij laat weten:

Wij zijn blij en trots u te kunnen meedelen dat schrijver en reiziger Alexander Reeuwijk vandaag het contract voor zijn volgende boeken heeft getekend bij Uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep. Zijn nieuwe boek over India zal verschijnen in 2017.

Eerdere boeken van Alexander Reeuwijk, Darwin, Wallace en de anderen (2011) en Reizen tussen de lijnen (2013), werden uitgegeven door uitgeverij Atlas Contact. Zijn laatste boek, getiteld Achter de sluier het land. Reizen door Iran, verscheen in 2015 bij Uitgeverij kleine Uil.

Naast boeken schrijft Alexander Reeuwijk artikelen over reizen, oude boeken en natuurhistorie. Deze zijn bijvoorbeeld te lezen in Het Parool, in de dagbladen van Wegener Media en in magazines als Azië Magazine en EastDownUnder.

Reeuwijk werkte dit jaar ook mee aan de reisverhalenbundel De wandelstok van Virginia Woolf.