Opnieuw raakt De Bezige Bij een auteur kwijt. Na Maartje Wortel, Walter van den Berg, Charlotte Mutsaers, Tommy Wieringa en Jessica Durlacher, kiest nu ook Elke Geurts voor een nieuwe uitgeverij.

Er is sprake van een flinke leegloop bij de literaire uitgeverij; binnen een jaar tijd is ze al veel schrijvers kwijtgeraakt. Ook Leon de Winter en Marcel Möring overwegen nog steeds om De Bezige Bij te verlaten, maar hun mogelijke vertrek heeft te maken met de Abou Jahjah-rel.

Het is onduidelijk of het vertrek van Elke Geurts hier ook mee te maken heeft. Ze stapt in ieder geval over naar uitgeverij Lebowski die haar komst op Facebook meldde.

Schermafbeelding 2016-06-20 om 17.55.17

Geurts debuteerde in 2008 met de verhalenbundel Het besluit van Dola Korstjens bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam. In 2010 volgde Lastmens, een bundel van drie langere verhalen. Het boek belandde op de shortlist van de BNG Nieuwe Literatuurprijs. De Bezige Bij gaf in 2013 haar eerste roman uit, De weg naar zee.