sepers een lastige klas‘Overwin de zelfcensuur, dan komt de literatuur vanzelf.’ Dat zei Arnon Grunberg op 18 juni tegen leerlingen over een bijzonder project van het Vossius Gymnasium in Amsterdam, de school waar Grunberg zelf ook ooit op zat. Een lastige klas zo heet het boek dat klas 3C maakte en waaraan door elke leerling werd meegewerkt. Onze medewerker Henry Sepers schreef het voorwoord en vanaf vandaag is het boek ook verkrijgbaar in een handelseditie via Bol.com.

Henry Sepers schrijft:

Tijdens dit project hebben de leerlingen kennis gemaakt met alle aspecten van het boekenvak. Ze waren betrokken bij redactie, productie, promotie en vormgeving. Frits van der Meij, uitgever van Athenaeum, Polak & Van Genep is in de klas geweest om over zijn vak te praten, leerlingen zijn op bezoek geweest bij Annette Portegies van Querido en hebben op 20 juni in een speciale les Nederlands een eerste exemplaar aangeboden aan Arnon Grunberg.

Sepers schrijft in het voorwoord dat hij trots is op deze verhalen én dit boek van deze lastige klas

En wat het ‘lastige’ van de klas betreft: alleen als je grenzen durft te verkennen en eigenzinnig bent, kun je een boek als dit schrijven. Want laten we eerlijk zijn: de meeste ouders en docenten vinden dat ‘moeilijke’ stiekem leuk. Het bewijst dat deze jonge mensen volop in het leven staan en zich ontwikkelen. Voor mij was het een voorrecht om dat van zo dichtbij te mogen meemaken.