Tromgeroffel, want zojuist is op Manuscripta in Amsterdam de Boekverkoper van het Jaar bekend gemaakt. En de winnaar van de Albert Hogeveen Bokaal is… Remco Houtepen van Boekhandel Libris Venstra in Amstelveen!

In het juryrapport staat:

Remco ‘De Boekenman’ Houtepen leest zelf heel veel en weet zijn liefde voor boeken over te brengen op zijn klanten. In zijn boekhandel – die mede dankzij de door Remco georganiseerde activiteiten een belangrijke buurtfunctie vervult – bruist het van energie en boekenliefde.

De jaarlijkse Boekverkoper van het Jaar-verkiezing werd elf jaar geleden in het leven geroepen om de meest fantastische boekhandelaren van ons land te belonen voor hun werk. De winnaar ontvangt de door beeldend kunstenaar Jean Paul Michel ontworpen Albert Hogeveen Bokaal, vernoemd naar de illustere boekverkoper Albert Hogeveen.

Een kleine delegatie van Tzum.info was bij uitreiking aanwezig. Een klein verslag in foto’s (allemaal door Roos Custers geschoten met haar iPhone).

eppo feliciteert remco

CPNB-directeur Eppo van Nispen feliciteert de winnaar.

Remco Houtepen met moeder en zus

De winnaar met zijn moeder (we gokken: links) en zijn zus.

Giphart met Remco Houtepen

Ronald Giphart (juryvoorzitter) met een glas champagne en de winnaar natuurlijk.

trofee

De bokaal (en voor de oplettende kijker: op de achtergrond schrijfster Simone van Saarloos!).