Daan van der Valk is de winnaar van de Albert Hogeveen Bokaal, de prijs voor de beste boekhandelaar van het jaar. Hij is werkzaam bij H. de Vries Boeken te Haarlem. Dit werd zojuist op Manuscripta bekendgemaakt.

Voorafgaand aan de bekendmaking gingen de zes genomineerde boekhandelaren in gesprek met elkaar over de huidige stand van zaken in het boekenvak. Wat onderscheidt een boekverkoper van de massa en wat wil de klant? En hoe ziet de toekomst van de boekhandel eruit?

(© Elspeet Conferenties)

De Albert Hogeveen Bokaal is vernoemd naar de legendarische boekverkoper Albert Hogeveen. Van der Valk mag zich nu een jaar lang boekverkoper van het jaar noemen. Daarnaast ontving hij een oorkonde en de Albert Hogeveen Bokaal, een miniatuur van Albert Hogeveen zelf, gemaakt door kunstenaar Jean Paul Michel. De jury van de Albert Hogeveen Bokaal werd dit jaar voorgezeten door P.F. Thomése.

(Foto boven: © Daan van der Valk)

0