In Hollands Maandblad ging Philip Huff de afgelopen week te keer tegen recensent Arie Storm. Storm schreef in de lokale krant Het Parool over boeken van uitgeverij Querido stukken positiever dan over de boeken van andere uitgeverijen. Reden: zijn vrouw Josje Kraamer is redacteur bij Querido. Jamal Ouariachi geeft vandaag op zijn blog tegengas.

Allereerst vertrouwt de cijfers van Huff al niet:

Daardoor kunnen wij niet controleren of het klopt, wat hij beweert. En eerlijk gezegd vertrouw ik die dataset niet. Ik vertrouw het niet als iemand Miquel Bulnes aanvoert als een van die door Storm begunstigde Querido-auteurs, zoals Huff doet, terwijl Bulnes zijn boeken bij Prometheus publiceert.

Maar Huff laat volgens Ouariachi, die ook bij Querido wordt uitgegeven, ook na dat er een andere reden kan zijn voor die hoge waarderingen van Storm voor Querido-auteurs.

Komt-ie: uitgeverij Querido geeft eenvoudigweg kwalitatief zeer hoogstaande boeken uit.

Uiteindelijk komt hij dan ook tot de volgende conclusie:

Kom op, Huff, stel je niet zo aan, schuif je ego aan de kant, de zon schijnt, schrijf een boek.

Lees het hele stuk van Ouariachi hier.

Josje Kraamer publiceerde vandaag deze tweet.