Bob Dylan krijgt de Nobelprijs voor de Literatuur. Dat is zojuist bekendgemaakt. Dylan krijgt de prijs ‘for having created new poetic expressions within the great American song tradition.’

Dylan (1941) debuteerde in 1962 met Bob Dylan. Na een viertal akoestische platen verscheen in 1965 Bringing it all back home een plaat waarop Dylan begeleid werd door een band. Die overstap naar elektrisch was voor de folkgemeenschap onverteerbaar.

Hoogtepunten uit het oeuvre zijn onder andere de platen Blonde on Blonde (I want you), Highway 61 Revisted (Ballad of a thin man) , Blood on the tracks, Desire (Hurricane), World gone wrong, Love and theft, The Bootleg Series Vols. 1-3: Rare And Unreleased 1961-1991 (Blind Willy McTell) en The Bootleg Series, Vol. 11: The Basement Tapes Complete. Dieptepunt was de kerstplaat Christmas in the Heart uit 2009.

Bekijk ook dit filmpje waarin Geert Buelens ingaat op de vraag of Dylan de Nobelprijs zou kunnen winnen.