Gisteren liet Tjitske Jansen op Facebook weten wat volgens haar de ware reden was waarom zij niet in de bloemlezing van Pfeijffer staat. Ilja Leonard Pfeijffer geeft in een reactie aan Tzum een weerwoord:

Ik vind het oprecht jammer dat Tjitske Jansen toestemming heeft geweigerd voor de opname van een gedicht van haar in mijn bloemlezing, want ik vind haar een goede dichter die eigenlijk niet zou mogen ontbreken in het overzicht. Als zij één gedicht te weinig vindt, kan ik haar verzekeren dat ook de dichters die slechts met één gedicht vertegenwoordigd zijn, behoren tot de absolute eredivisie van de Nederlandse poëzie. Ik zou haar daar ook toe rekenen. Als ze daar niet tevreden mee is, kan ik haar slechts aanraden een eigen bloemlezing samen te stellen. Daarin kan ze dan zoveel gedichten van zichzelf opnemen als ze zelf wil.

Dat ik Tjitske Jansen in het verleden ooit het hof zou hebben gemaakt, is onwaar. Wellicht is het misverstand gerezen vanwege het feit dat ik altijd aardig tegen haar ben geweest, omdat ik haar altijd aardig heb gevonden. Ik heb nooit kwaad over haar gesproken op mijn website. Ik heb niet eens een website.