Op kerstavond is de Britse schrijver Richard Adams overleden. Hij is 96 jaar geworden. Adams is vooral bekend vanwege zijn debuutroman Waterschapsheuvel (Watership Down). Hij was 52 toen dat boek verscheen. In Waterschapsheuvel volg je de belevenissen van een stel konijnen. Op de site van Adams staat naar aanleiding van het overlijden het volgende citaat:

It seemed to Hazel that he would not be needing his body any more, so he left it lying on the edge of the ditch, but stopped for a moment to watch his rabbits and to try to get used to the extraordinary feeling that strength and speed were flowing inexhaustibly out of him into their sleek young bodies and healthy senses.

“You needn’t worry about them,” said his companion. “They’ll be alright – and thousands like them.”

In onderstaand filmpje wordt Adams kort geïnterviewd naar aanleiding van een nieuwe uitgave. Hij vertelt ook nog kort over het ontstaan van de roman Watership Down. Het boek werd door diverse uitgevers afgewezen omdat ze er geen doelgroep voor zagen. Er zijn meer dan 50 miljoen exemplaren van verkocht.

Het boek is ook verfilmd en de song ‘Bright eyes’ van Art Garfunkel werd een verschrikkelijke oorwurm voor mensen die de jaren zeventig overleefden.

https://www.youtube.com/watch?v=cGyQmH9NZcw

Op deze site vind je nog 11 fascinerende feiten over Watership Down.