Om precies te zijn: 101.000 kijkers stemden gisteren af op de grande finale van De pennen zijn geslepen, het programma dat bewees dat kijkers liever een goed gesprek op tv zien (zoals VPRO Boeken dat afgelopen zondagochtend 124.000 kijkers trok) dan een opgeklopte strijd in een format dat afgekeken is van andere shows waarin BN’ers, of wat daar voor door moest gaan, een thriller in elkaar proberen te flansen onder leiding van Saskia Noort, Paul Sebes en Willem Bisseling. ‘Wie overleeft als enige de moordende concurrentie en schrijft een meesterwerk?’ De spanning werd vooral opgeroepen door de muziek, in beeld gebeurde er vrijwel niets. Het schijnt dat het programma tegenwoordig gewild is als alternatief voor beelden van knapperend haardvuur.

Willem Bisseling (de good cop van Sebes en Bisseling) hield op Facebook de positieve toon lekker vast. De kijkers hadden dan wel niet een fantastische tijd gehad, maar zij wel.
bisseling-in-de-positieve-bubble

Monic Hendrickx won.
monic-hendrickx

loes-den-hollander