Op de site van VPRO Boeken een interview met de Lezeres des Vaderlands. Een nom de plume waarachter een groepje vrouwen, waaronder Lisanne Snelders, schuilgaat. Wekelijks turft de LdV het gehalte aan besproken vrouwen en de vrouwelijke recensenten in de landelijke dag- en weekbladen, de Amsterdamse krant Het Parool en in twee Vlaamse dagbladen en komt daarbij tot steeds tot dezelfde vaststelling: het valt niet mee. In januari is ze uitgeteld.

Zelf stop ik in januari, maar gelukkig heeft #lekkertellen de aandacht getrokken van verschillende mensen die het structureler willen aanpakken. Daarvoor is de kersverse Stichting Tellen opgericht. Zij wil ook kolomruimte gaan tellen. Stichting Tellen zal aansluiting zoeken bij de Amerikaanse VIDA en zoekt vrijwilligers om mee te tellen.

Lees het hele interview hier.