NRC Handelsblad brengt het nieuws dat Ronald Giphart de verrassende overstap maakt van Podium naar De Bezige Bij. Daarmee vertrekt Giphart bij Joost Nijsen die al vanaf het begin van zijn carrière (zijn eerste boek verscheen bij Nijgh & Van Ditmar) zijn redacteur is en nadat Nijsen Podium oprichtte ook zijn uitgever.

Van de laatste boeken van Giphart wist de uitgeverij, ondanks de positieve recensies, geen echte bestsellers te maken. De laatste roman Lieve stond maar één week in de Bestseller 60, op plaats 40. De voorlaatste roman Harem stond zes weken in de Bestsellerlijst.

De Bezige Bij zag de laatste tijd vooral auteurs vertrekken. Katrijn van Hauwermeiren van De Bezige Bij is positief op Facebook: ‘Nieuws! En wat voor nieuws. Een ware eer om deze literaire held te mogen gaan begeleiden.’