Als het Haarlems Dagblad opent met ‘Heisa om nieuwe stadsdichter‘ dan zijn de poppen wel aan het dansen. Verslaggever Max Sipkes meldt dat er veel dichters kwaad zijn omdat ze niet in aanmerking kwamen voor de race om het nieuwe stadsdichterschap omdat ze geen echte publicaties op hun naam hadden staan. Althans volgens de ambtenaren die de lijst van 25 gegadigden teruggebracht hadden tot de vijf uiteindelijke kanshebbers. Dichters Willem Brand en Sjaak Vrugt werden op deze wijze uitgesloten van deelname. Er is inmiddels een onderzoek gestart (zie een ander artikel in het Haarlems Dagblad)

Over de stemprocedure is ook veel gedoe, want tot vorige week kon je zo vaak als mogelijk was stemmen op de kandidaat van je voorkeur. Na enkele klachten wordt nu op ip-adres gecontroleerd. Dat houdt nog steeds in dat je op verschillende computers kunt stemmen. Zo heeft ondergetekende zojuist een stem uitgebracht via, pc, iPad en mobiele telefoon.

In 2012 was de verkiezing ook een totale chaos.

Wie er nog wel vertrouwen in heeft: je kunt stemmen op Bies van Ede, Willemien Spook, Bas Belleman, Gerrie Hondius of Grim Bouwmeester. Zie een groepsportret hier. En als je genoeg computers tegenkomt: je kunt ook op alle vijf stemmen. Stemmen doe je hier.