‘De Boekenbal-organisatie besloot de datum van het Boekenbal te wijzigen, zich niet realiserend dat wij op dat moment al programmering hadden. Waardoor het dus niet meer bij ons kon. Nu zijn ze op zoek naar een alternatieve locatie.’ aldus een woordvoerder van de Stadsschouwburg afgelopen oktober.

Vandaag werd bekend dat die nieuwe locatie Paradiso is en dat het een bewuste keus is om dit keer uit te wijken naar de voormalige kerk. Directeur van de CPNB Eppo van Nispen: ‘We wilden zelf een verboden vrucht plukken en door het Boekenbal in Paradiso te laten plaatsvinden, een voormalige kerk en voormalig krakersbolwerk van hippies, doen we dat. De verleiding van al het ondeugende dat daar plaatsvond konden we niet weerstaan! Het wordt een bijzonder verleidelijk bal.’

Het thema van de Boekenweek 2017 is Verboden vruchten. De Boekenweek vindt plaats van 25 maart t/m 2 april 2017. Het Boekenweekgeschenk wordt geschreven door Herman Koch en Connie Palmen schrijft het Boekenweekessay. De traditionele gratis reisdag van NS vindt plaats op 2 april, de laatste zondag van de Boekenweek 2017.

(Afbeedling : © Garion96 Wikimedia Commons )