En nog twee kersverse stadsdichters. In Zwolle werd afgelopen donderdag Kees Smits gepresenteerd als nieuwe stadsdichter van Zwolle. Hij volgt Marieke van Bolderen (die er toch al niet zo’n lol in had) op. Kees Smits zit nog vol energie zegt hij tegen weeekblad De Swollenaer: ‘In het bijzonder heb ik aandacht voor de verdrukte mens, degene die niet aan de weg timmert en toch zo waardevol kan zijn. Er is stof te over voor twee jaar Stadsdichterschap.’ Hier kun je het eerste prachtwerk van Smits lezen.

In Enschede werd gisteren Margót Veldhuizen benoemd tot nieuwe stadsdichter. Zij volgt Jovan Bilbija op. Volgens Tubantia viel vooral de ‘klankrijkdom’ van haar gedichten op. Margót Veldhuizen stond in de finaleronde voor het stadsdichterschap tegenover Dick Schlüter. TV Enschede ging voor de slotavond langs bij de dichteres om haar uit te horen over haar ambities.