De wintermaand is altijd goed voor transfers. Gisteren maakte uitgeverij Lebowski bekend dat Sabine van den Berg in het vervolg bij deze uitgeverij haar boeken uitbrengt. Haar nieuwe roman verschijnt dit najaar. Eerder publiceerde Van den Berg bij Atlas Contact de romans Wissel en vorig jaar nog Dingen die niet mogen. Haar entree in de letteren maakte Van den Berg met De naam van mijn vader bij Vassallucci. Haar contract met Lebowski betekent dus een weerzien met uitgever Oscar van Gelderen.

Sabine van den Berg over haar overstap:

De overstap naar uitgeverij Lebowski is voor mij niet zo vreemd. Oscar van Gelderen, de uitgever van Lebowski, gaf mijn eerste twee romans uit, hij was toen uitgever bij uitgeverij Vassallucci. Dit najaar gaat Lebowski mijn eerste twee titels opnieuw uitbrengen, tegelijk met een nieuwe roman die daarbij aansluit. Alle drie deze titels zijn geheel onafhankelijk van elkaar te lezen, maar samen vormen ze een trilogie. Ik verheug me erg op het resultaat, dat toch zeker zo’n 500 pagina’s zal tellen, een kloek boek dus.

(Still via YouTube)