Na de uittocht van de uitgever Oscar van Gelderen en redacteur Jasper Henderson komt vandaag het bericht dat ook de eerste auteur Lebowski gaat verlaten. Sabine van den Berg stapt over naar uitgeverij Oevers. Haar nieuwe roman Biotopia zal eind 2021, begin 2022 bij Oevers verschijnen. Oevers gaf al eerder werk poëzie en columns van Van den Berg uit.

Uitgever Martijn Couwenhoven van Oevers:

Heel blij met de komst van Sabine, fijn dat haar romans nu ook bij Oevers verschijnen. En dat niet alleen, met haar roman Biotopia, dat een kloek boek gaat worden, zoekt ze nieuwe wegen in haar toch al zeer diverse oeuvre. Veel kunnen we nog niet kwijt, maar het wordt een bijzonder verhaal.

Schrijfster Sabine van den Berg:

Ik kijk ernaar uit dat mijn romans nu ook bij Oevers uitkomen. De uitgeverij heeft een mooi fonds, alle boeken zien er ook nog eens prachtig uit, daartussen zie ik mijn werk graag.

Voor Lebowski publiceerde Van den Berg bij Atlas Contact en daarvoor bij Vassalucci.

(Foto: Sabine van den Berg bij Dichter in de Prinsentuin, CP)