Op zijn aanstekelijke videokanaal Vlogboek bespreekt Jörgen Apperloo deze keer Tim Hofman en in één moeite door ‘de veldtheorie van Pierre Bourdieu’. Interessant omdat de boekvloggende docent Jörgen Apperloo ook Tzum meeneemt binnen het literaire veld. Hij maakt wel een klein foutje. Volgens hem vinden we bij Tzum de dichtbundel zo slecht dat we hem maar liefst drie keer bespreken. ‘Dan heb je zeker iets te bevestigen.’ Ten eerste schreef ondergetekende geen recensie maar een column en ten tweede schreef Peter de Rijk een negatieve recensie en Guus Bauer een overwegend negatieve recensie, maar toch met een positieve uitzondering. Past waarschijnlijk niet in de framing die Apperloo toepast (framing komt een volgende keer aan de orde).

Ook opvallend is dat Apperloo de bundel zelf niet gelezen heeft: ‘Ik heb de bundel niet helemaal bekeken, maar dat het poëzie is, in de zin dat er wordt gespeeld met taal en bladspiegel dat kun je volgens mij niet ontkennen.’