Stichting Das Magazin had € 30.000 gevraagd, maar als het aan het Amsterdams Fonds voor de Kunst ligt, krijgt de stichting nul euro. Dat blijkt uit het advies dat vandaag bekend gemaakt is. Das Magazin wilde een meerdaags festival opzetten, met een ‘24-uurs leesclub’. Het fonds is nogal stellig in zijn oordeel ‘De commissie beoordeelt de beschrijving van de beginsituatie, het einddoel en de noodzaak tot ontwikkeling als zwak.’ Vooral de onderbouwing van de financiële en inhoudelijke plannen beoordeelt de commissie negatief.

Een instrument om het publieksbereik te vergroten is de uitbreiding van het festival naar twee dagen. Er worden meer gastredacteuren aangetrokken, en in het ontwikkelplan wordt de hoop uitgesproken dat zij hun eigen doelgroepen zullen meebrengen. Dit wordt verder niet uitgewerkt of onderbouwd.

Wie de hele beoordeling leest, ziet vooral dat Das Magazin geen goed plan heeft geschreven. Er wordt nauwelijks inhoudelijk ingegaan op wat Das Magazin bereikt heeft in de afgelopen jaren, noch wordt daar vertrouwen uit geput voor wat nog komen gaat. Lees de hele beoordeling hier.