Tijdens de feestelijke slotmiddag in deSingel te Antwerpen is vanmiddag De Inktaap 2017 uitgereikt aan Connie Palmen voor haar roman Jij zegt het. De roman werd door ruim 1.500 scholieren uit Nederland, Vlaanderen, Suriname, Aruba en Curaçao uitgeroepen tot de absolute favoriet.

De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied, waarbij leerlingen uit Nederland, Vlaanderen, Suriname, Curaçao en Aruba worden geconfronteerd met de keuze van de jury’s van de ECI Literatuurprijs, de Fintro Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs én de nominatie uit het Nederlandstalige deel van de Cariben.

Voor De Inktaap 2017 waren genomineerd:
Het hout van Jeroen Brouwers (ECI Literatuurprijs 2015)
Fansi’s stilte van Tessa Leuwsha (Caribische nominatie)
Malva van Hagar Peeters (Fintro Literatuurprijs 2016)
Jij zegt het van Connie Palmen (Libris Literatuur Prijs 2016)