Aan de Gasthuisstraat in Vlissingen zijn dichtregels op een gevel aangebracht die ten onrechte aan Hans Verhagen worden toegeschreven. Dat schrijft de PZC.

Het gaat om deze regels: ‘Denk niet na en laat je overspoelen. Word nat, natter, en je begrijpt ineens alles.’ Volgens de samensteller van het verzameld werk van Verhagen Joep Bremmers is die tekst niet van Verhagen; ‘Het citaat komt in geen van de gedichten voor.’

Initiatiefnemer van de geveltekst Leon Riekwell, die de tekst in een tijdschrift had gevonden, laat na enig zoeken, via de facebookpagina van Bremmers weten dat de tekst inderdaad toch niet van Hans Verhagen is maar dat het de woorden van Mario Molegraaf in een artikel over Hans Verhagen zijn.

(Over een maand verschijnt bij Nijgh & van Ditmar het verzameld werk van Hans Verhagen.)

Lees de berichten in de PZC hier en hier.