Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk 2018. De Vlaamse schrijfster heeft sinds haar doorbraak met haar debuutroman Vele hemels boven de zevende drie bestsellers op haar naam. Zij is met meer dan 700.000 verkochte boeken een van de bestverkopende Nederlandstalige auteurs van dit moment.

De 83ste Boekenweek begint op vrijdag 9 maart met het traditionele Boekenbal.

Op de Beeck zegt: ‘Dat ik, zo’n snotneus nog in de wereld van de letteren, word gevraagd om het geschenk te schrijven heeft me niet alleen blij gemaakt, maar echt aangegrepen. Wat een eer. Ik ga er straks met alle gretige overgave die ik heb aan werken, en proberen om een boekje te maken dat het waard is om zomaar ongevraagd mee te reizen met elk boek dat tijdens die periode over de toonbank gaat.’

Griet Op de Beeck (1973) was tien jaar lang dramaturg voordat ze ging  schrijven voor Humo en De Morgen. Haar eerste roman Vele hemels boven de zevende werd onder andere genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en won de Bronzen Uil Publieksprijs 2013. Kom hier dat ik u kus (2014), haar tweede boek, staat inmiddels meer dan honderd weken in de CPNB Bestseller 60.

Half Nederland werd verliefd op haar door haar optreden in het tv-programma Zomergasten. Met haar Boekenweekgeschenk kan op zondag 18 maart, de laatste zondag van de Boekenweek, gratis worden gereisd met de NS.