Sommige auteurs zouden er een moord voor doen om in de bestsellerlijst te komen en dan is 12 weken ook nog vrij lang, maar voor Kluun die eraan gewend is dat zijn boeken maanden en zelfs jaren hoog scoren is dit wel een erg snelle exit. DJ behaalde als hoogste plek de tweede plaats in de Bestseller 60, maar is deze week uit de Bestseller 60 verdwenen. De vorige roman van Kluun, Haantjes, stond 33 weken in de lijst.

Uitgeverij Podium blies flink in de bus voor een reclamecampagne. In Amsterdam reed zelfs een DJ-tram rond. Vorige week schreef Podiumbaas Joost Nijsen een column over het verschijnsel bestseller en mijmerde hij nog even over het succes van Komt een vrouw bij de dokter. Een echt recept voor een bestseller bestaat niet.

Geen peil op te trekken. Maar wel een héérlijk besef dat het elke uitgever en elke auteur kan overkomen, zomaar ineens: een pot vol goud aan het eind van de regenboog.