Het valt allemaal niet mee. Win je een Nobelprijs en dan kom je niet naar de ceremonie en stuur je dan, net op tijd, je lezing in omdat je anders je geld niet krijgt, dan is er wel weer een journalist die je tekst gaat closereaden. Andrea Pitzer schrijft op de website Slate over de citaten en verwijzingen die zij vond in de lezing van Bob Dylan. Een van zijn favoriete boeken is Moby Dick, maar het lijkt erop dat hij bij de voorbereiding van zijn speech vooral SparkNotes heeft gebruikt. SparkNotes geeft uitgebreide samenvattingen van boeken en in de verwijzingen naar Moby Dick zitten woorden en zinsdelen die niet in het boek zitten, maar wel in de uittreksels.

Zie hier het knip- en plakwerk van de Nobelprijswinnaar.

Hieronder kun je zijn speech beluisteren, de tekst is hier na te lezen.

(foto Bob Dylan, via Wikipedia, Bill Ingalls – NASA.gov, publiek domein)