De vertaling van Turtles All the Way Down, het nieuwe boek van John Green, zal komend najaar niet bij Lemniscaat verschijnen. Dat schrijft Jean Christophe Boele van Hensbroek vandaag in een persbericht.

Afgelopen week hebben wij van John Green vernomen dat hij er de voorkeur aan geeft zijn boeken in Nederland bij een andere uitgeverij onder te brengen.

In 2005 was Lemniscaat de eerste buitenlandse uitgeverij die het debuut van John Green, Het Grote Misschien, uitgaf. In 2012 brak John Green door in Nederland met Een weeffout in onze sterren: van de Nederlandse editie werden meer dan 120.000 exemplaren verkocht. Door het succes van dit boek werd ook het andere werk van John Green, waaronder de Lemniscaattitels Paper Towns en Negentien keer Katherine, razend populair in Nederland.

Met veel plezier en toewijding hebben wij de afgelopen jaren de boeken van John Green uitgegeven. Wij danken hem voor het vertrouwen en wensen hem veel succes bij zijn toekomstige uitgever.

(foto: screenshot via YouTube)