Schrijvers van uitgeverij Atlas Contact leggen ‘uit liefde voor de literatuur’ hun werk neer. Eerst moet er opheldering komen over het vertrek van Mizzi van der Pluijm. Dat staat in een petitie ondertekend door ruim vijftig auteurs.

Tot op heden hebben wij van VBK geen uitleg mogen ontvangen over het hoe en waarom van deze zorgwekkende ontwikkeling. Ook de medewerkers van Atlas Contact zijn door de directie van VBK in het ongewisse gelaten. Onbegrijpelijk, want het succes van Atlas Contact bestaat bij de gratie van haar schrijvers en medewerkers – Mizzi van der Pluijm in het bijzonder. Wij vrezen dat de belangen van uitgeversgroep VBK niet stroken met de waarden van uitgeverij Atlas Contact. Zolang VBK ons geen volledige openheid geeft over het vertrek van Mizzi en de koers die VBK de komende jaren voor Atlas Contact voor ogen heeft, leggen wij uit liefde voor de literatuur en onze uitgeverij waar het VBK betreft de pen neer.

De petitie is ondetekend door Adriaan van Dis, Geert Mak, Nico Dijkshoorn, Stefan Brijs, H.C. ten Berge, Cécile Narinx, Dick Swaab, Oek de Jong, Christine Otten,Trudy Dehue, Niña Weijers, Jerry Hormone, Yvonne Kroonenberg, Vonne van der Meer, Mensje van Keulen, Hanna Bervoets, Leo van Maris, Ellen Deckwitz, Lizzy van Leeuwen, Rutger Lemm, Laura Starink, Michael Bijnens, Lieke Marsman, Harm Hendrik ten Napel, Ferdinand Lankamp, Karin Sitalsing, Massih Hutak, Leo Hermens, Albertina Soepboer, Roelof ten Napel, Annemarie de Gee, Emma Curvers, Henk Willem Smits, Bianca Boer, Joost van Kleef, Henk Rijks, Hannah van Binsbergen, Aya Sabi, Tinkebell, Onno Kosters, Menno van der Veen, Steffie van den Oord, Gerrie Hondius, Anne Broeksma, Martin van Geest, Marieke Lucas Rijneveld, Renée van Marissing, Lieve Joris, Bertram Koeleman, Jente Posthuma, Rob Waumans, Joubert Pignon, Maarten van der Graaff, Hans Maarten van den Brink en Roos Schlikker

(foto: © Roos Custers)