Honger‘ is de titel van het gedicht dat de Maarten Inghels, stadsdichter van Antwerpen, samen met negen andere wilde laten tatoeëren op zijn lijf. Dat wil zeggen iedereen een regel.

De verzen worden in het handschrift van Inghels voor altijd in de inkt gezet. Op die manier zijn tien mensen verenigd in één gedicht, en dat een mensenleven lang. Negen mensen krijgen één regel uit het Stadsgedicht, de tiende regel laat Inghels op zichzelf plaatsen. Reproducties worden niet toegelaten, elke tatoeage is een uniek kunstwerk.

Navraag bij Inghels leert dat 586 mensen zich hebben aangemeld voor deze actie. Daaronder ook veel Nederlanders, aldus Inghels. In De Standaard der Letteren gaf Inghels vorige week aan dat hij zijn gedicht niet gaat uitbreiden, maar dat hij nu alleen de titel van zijn gedicht op zijn lijf laat tatoeëren, zodat één iemand extra gelukkig gemaakt kan worden met de regel die hij oorspronkelijk voor zichzelf had bedacht.

De tatoeages worden in september gezet door tatoeagekunstenaar Sven Rayen in zijn Studio Palermo aan de Schelde.