Het samenspel tussen Dr. Jekyll en Mr. Hyde, zo heet het boek van Eric de Kuyper dat op 4 september verschijnt bij uitgeverij Vantilt.

Je kunt je afvragen waarom er toch heel wat acteurs goede schrijvers worden. Denk aan Anne Wiazemsky, Dirk Bogarde, Joachim Meyerhoff of Beryl Bainbridge. Zou het te maken hebben met hoe de verbeelding werkt? Hoe de observatiekunst die het acteren voedt een vruchtbaar middel is om verbeelding om te zetten in fictie? Eric de Kuyper, die zelf een korte acteursopleiding heeft genoten, maar pas de laatste jaren af en toe vóór de camera staat – onlangs als hoofdrolspeler in My Life as an Actor – ontdekt in deze korte aantekeningen hoe de padvinderij, en meer bepaald: Rudyard Kiplings Jungle Book, hem een ongewone invalshoek verschaft om de acteerkunst beter te begrijpen.

Uitgeverij Vantilt viert dit najaar dat Eric de Kuyper 75 is geworden. Alle titels zijn dit najaar voor 7,50 te koop. Een must voor elke literatuurliefhebber.