‘Tuinontwerper’ en’Echtgenoot van Hans Christiaan Klasema, weduwnaar van C.O. Jellema’ Klaas T. Noordhuis is afgelopen zondag op 67-jarige leeftijd overleden. Dat staat te lezen in de rouwadvertentie in de Volkskrant. Noordhuis schreef diverse boeken over tuinieren. Hij woonde met Jellema in Groningen, Zuidhorn en lange tijd in het landhuis Oosterhouw te Leens. Na de dood van Jellema beheerde hij samen met zijn nieuwe partner Christiaan Klasema het huis en zorgde hij voor de enorme tuin. Het afgelopen jaar verhuisden de twee naar Amsterdam. In juli interviewde Shyra Hueting Noordhuis voor het Dagblad van het Noorden.

Ik val maar meteen met de deur in huis. Ik heb kanker en ben over een paar weken dood. Dus als je me nog wilt spreken dan moet dat nú. En maak je geen zorgen. Het is hier geen bak ellende. Ik heb een mooi leven gehad en heb vrede met de naderende dood.

Aan het einde van zijn leven wilde hij niet terug naar Groningen waar het landschap verkwanseld wordt.

En zeker niet in een kist: voor mij wordt geen boom gekapt. Kieper mijn as maar de Amstel in.

De crematie vindt in besloten kring plaats volgens de rouwadvertentie.