Na drie jaar stopt Bruna plotseling met het sponseren van de Woutertje Pieterse Prijs, de prijs voor het beste jeugdboek van het jaar. Dat laat het bestuur van de jeugdliteratuurprijs vandaag in een brief weten.

In de brief roept het bestuur nu iedereen op om mee te denken over een mogelijke nieuwe sponsor, want het is nog niet gelukt om een vervanger voor Bruna te vinden. Het voortbestaan van de prijs staat nu op het spel.

Geachte relatie van de Woutertje Pieterse Prijs,
Dit wordt geen gezellig mailtje. O, jazeker, het was een mooie middag daar in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond. Op 8 april jl. reikten we voor de 30ste keer de Woutertje Pieterse Prijs uit. Gerda Dendooven was een blije winnaar. Er was een actuele lezing door Nasim Miradi van Rose Stories en folktrio Zazi zong een nieuwe versie van het aloude Rooverslied. Maar als er niets gebeurt is het misschien ook de laatste uitreiking geweest. De prijs die u, zoals we weten, een warm hart toedraagt, verkeert in zwaar weer.
De Woutertje Pieterse Prijs kan niet voortbestaan zonder sponsor. Na ons drie jaar genereus gesteund te hebben, heeft boekhandelsketen Bruna het sponsorcontract ontbonden. Het bedrijf moet pas op de plaats maken en wil zich de komende jaren richten op de kernactiviteiten. Daar hoort het financieren van een literaire prijs helaas niet bij.
De afgelopen maanden is het bestuur van de Woutertje Pieterse Prijs naarstig op zoek geweest naar fondsen, bedrijven en instellingen die in de voetsporen van Bruna zouden kunnen treden, maar dat is nog niet gelukt.
Nu doen we een beroep op u. We vragen u niet uw portemonnee te trekken, maar met ons mee te denken. Zijn er in uw netwerk partijen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in het financieel mogelijk maken van deze pracht van een prijs? Laat het ons graag weten. We zijn blij met elke suggestie, dat begrijpt u. De Woutertje Pieterse Prijs is het waard.
Met vriendelijke groet,
namens het voltallige bestuur van de Woutertje Pieterse Prijs
Hans Smit, voorzitter
Stichting Woutertje Pieterse Prijs