Met Een slijmzoen voor je oma van Matthijs Meeuwsen en Paco Vink is de laatste genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2024 bekend. De jury zegt over dit boek:

Een slijmzoen voor je oma neemt de lezer mee naar de donkerste diepte van de zee. Matthijs Meeuwsen beschrijft met overgave onbekende maar spectaculaire diepzeedieren als het blaadjesschaap en de koekjessnijder. Hij geeft de dieren met veel humor en verbeeldingskracht hun eigen stem. De prachtige prenten van Paco Vink in zeegroene en diepblauwe oceaankleuren laten je verwonderen en smaken naar meer. Na lezing heb je er gegarandeerd een nieuw lievelingsdier bij!

Eerder werden genomineerd: Het touw en de waarheid van Marco Kunst en Jeska Verstegen, De spin en de sleutel van Anna Woltz, Umbrador van Marieke Smithuis en Jeska Verstegen, De jongen die van de wereld hield van Tjibbe Veldkamp en Maksie van Mathilde Stein en Jan Jutte.

Komende zaterdag wordt in De Taalstaat bekendgemaakt wie er met de prijs van 25.000 euro naar huis mag gaan.

De jury bestaat dit jaar uit Rik van de Westelaken (voorzitter), Jürgen Peeters, Annemarie Terhell, Susan de Loor en Charlene Schmeltz.