In een brief aan de auteurs van Atlas Contact heeft Wiet de Bruin, algemeen directeur van VBK aangegeven dat er een verkoopmemorandum is opgesteld door het accountantskantoor Ernst & Young. Op 24 oktober wordt aan Mizzi van der Pluijm, die heeft onderzocht in hoeverre zij de financiële middelen kan ophoesten en aan een schrijversdelegatie van Atlas Contact het verkoopmemorandum met de waarde van het bedrijf bekend gemaakt.

De Bruin laat weten dat er nog drie opties zijn:

De Bruin benadrukt in zijn brief, die voor de rest ingaat op de aandelenstructuur van het bedrijf, dat auteurs niet gedwongen worden om digitale versies van hun werken op de markt te brengen of via Bookchoice te verspreiden. De oprichters van Bookchoice hebben een groot deel van de aandelen in handen die voorheen van de ING waren. Het wordt een spannende week.