Brug 492 Sal Santenbrug: Sal Santen (1915-1998) beschouwde Tuindorp Oostzaan als het territorium van zijn jeugd en schreef hierover boeken.

De raad van Amsterdam heeft een brug in Noord vernoemd naar schrijver Sal Santen. In het raadsbesluit werden tevens de namen Klimopbrug (‘deze brug doet kwa uitvoering denken aan Klimop’) en de Jip Golsteijnbrug (‘Jip Golsteijn was de nestor van de Nederlandse popjournalistiek. Hij overleed op 22 februari 2002 op 56 jarige leeftijd. Hij interviewde alle grote popsterren van zijn tijd en schreef over film en literatuur’) vastgesteld.

Santen, schrijver van onder meer Jullie is jodenvolk (1969) en Heden kijkdag (1987), is niet de eerste schrijver die een brug naar zich vernoemd krijgt in Amsterdam. Zo bestaat er ook al een Gerard Revebrug.

De Sal Santenbrug ligt op het snijpunt van de Meteorenweg en de Kometensingel.

De gemeente Amsterdam is bezig om alle bruggen van een naam te voorzien.